18 مرداد 1393 - 6:44 شناسه خبر: 155 نسخه چاپی

رئیس کل اتاق بازرگانی کشور:

اقتصاد نابسامان کشور نیازمند درمان اورژانسی است

اقتصاد نابسامان کشور نیازمند درمان اورژانسی است رئیس کل اتاق بازرگانی کشور:
 رئیس کل اتاق بازرگانی کشور گفت: اراک پایتخت صنعتی ایران است و به این علت مسائلی که از سوی اعضای اتاق اراک عنوان می‌شود می‌تواند در رفع ...

 رئیس کل اتاق بازرگانی کشور گفت: اراک پایتخت صنعتی ایران است و به این علت مسائلی که از سوی اعضای اتاق اراک عنوان می‌شود می‌تواند در رفع مشکلات صنعت بسیار کارگشا باشد.

 

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران ، غلامحسین شافعی  در جلسه‌ رؤسای اتاق بازرگانی سراسر کشور با اشاره به استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی ایران و با یادآوری درآمد بسیار مناسب چند سال گذشته افزود: با این‌که می‌توانستیم شاهد یک تحول اقتصادی در کشور باشیم اما به علت بی‌تدبیری بازده نداشتیم.

 

وی ادامه داد: باید عملکرد چند سال گذشته ارزیابی شود تا از این پس شاهد تبدیل منابع سرشار به زیان نباشیم.

 

شافعی با اشاره به وضع نابسامان در حوزه اقتصادی بیان کرد: در حال حاضر نیاز به اقدامات اورژانسی داریم، ولی نباید از برنامه‌ریزی جامع غافل شویم و حرکت بدون مطالعه و شتابزده‌ای را شاهد باشیم.

 

رئیس کل اتاق بازرگانی کشور تصریح کرد: باید در راستای تشکیل واحدهای جدید برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشیم، چراکه راه‌اندازی بدون برنامه باعث از کار افتادن واحدهای دیگر و ضربه زدن به اقتصاد می‌شود.

 

وی به پیشنهاد اتاق بازرگانی به دولت جهت توجه به ظرفیت‌ها اشاره کرد و افزود: باید به محدودیت منابع در کشور توجه شده و منابع در جای مناسبی سرمایه‌گذاری شود.

 

شافعی با تأکید بر اهمیت موضوع بیمه و زنده کردن و راه‌اندازی آن در مدت سه سال گفت: باید اختیار کافی به استان‌ها داده شود و استان‌ها خودشان تصمیم‌گیرنده باشند.

 

این مقام مسئول به اهمیت بسته حمایتی از بنگاه‌ها اشاره و اظهار کرد: تولید به طور مرتب با افزایش هزینه مواجه است و در صورت عدم حمایت، رسیدن به رونق در تولید محقق نشده و بنگاه‌ها با مشکل مواجه خواهند شد.

 

شافعی ادامه داد: متأسفانه در سیستم بانکی مسائل به هم پیچیده‌ای وجود دارد که در اجرای موفق این بسته سیاستی نگرانی ایجاد می‌کند.

 

رئیس کل اتاق بازرگانی کشور بیان کرد: دولت باید کنترل دقیقی بر اجرای این بسته داشته باشد و بانک‌ها را کنترل کند.

 

وی به لزوم همبستگی تشکل‌های اقتصادی تأکید کرد و افزود: متأسفانه با عملکرد نادرست دولت قبل تشکل‌های اقتصادی مقابل یکدیگر قرار گرفتند که با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته در دولت روحانی انتظار تحول در این حوزه را داریم.

 

وی به مالیات در لایحه بودجه اشاره کرد و افزود: تحت هیچ شرایطی نباید مالیات افزایش پیدا کند و به جای افزایش باید به نظام تشخیص مالیات توجه شود.

شافعی به اهمیت شورای گفت‌وگو که به موجب آن و راه‌اندازی بحث‌های تخصصی در آن جلوی بسیاری از طرح‌های بیهوده گرفته خواهد شد تأکید کرد و افزود: طی ابلاغ وزارت کشور این شورا باید هر ماه در استان‌ها تشکیل شود.

 

وی ادامه داد: هر گونه نظر و طرحی باید ابتدا در این شورا عنوان و در صورت تصویب در قالب استانی، جهت طرح‌های استانی و در صورت تصویب در قالب کشوری جهت طرح‌های ملی استفاده شود.

 

وی در ادامه به مجموعه مدیران متبحر در اتاق بازرگانی اراک اشاره و بیان کرد: اتاق ایران باید از نظرات کارشناسانه اعضای این اتاق بهره گیرد.

 

شافعی از فعال شدن کمیته قضایی اتاق بازرگانی تهران با سرپرستی اژه‌ای خبر داد و افزود: این کمیته در اراک نیز باید فعال شود.

 

 رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این جلسه با انتقاد از عملکرد نادرست دولت قبل گفت: طی هشت سال گذشته شرایط بسیار بدی را برای فعالان اقتصادی شاهد بودیم که تحریم در مقابل آن ناچیز بود.

 

مجید توسطی تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه باید عملکرد بهتری را در حمایت از اقتصاد کشور داشته باشد.

 

این مقام مسئول ادامه داد: بخش تولید خوابیده است و با وجود توانمندی استان مرکزی در حوزه صنعت تنها به علت نداشتن برنامه مناسب در بازار حمایتی، جایگاه خود را از دست داده و این جایگاه در خیلی از زمینه‌ها به کشور چین داده شده است.

 

وی بر لزوم کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده تأکید کرد و افزود: با توجه به اقتصاد نابسامان نیاز است که نرخ دو درصدی به یک درصد کاهش یابد.

 

توسطی به گذران پنج ماه از مدیریت جهادی اشاره کرد و اظهار داشت: در این پنج ماه حرکت جهادی را در زمینه اقتصادی شاهد نبوده‌ایم.

 

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بر لزوم اعتماد دولت به فعالان اقتصادی تأکید و بیان کرد: جلوگیری از واردات بی‌رویه و اعزام هیئت‌های تجاری مشکل این حوزه را حل نخواهد کرد؛ این مشکل تنها با اعتماد به فعالان اقتصادی حل خواهد شد.

 

 در این جلسه گزارشی از پیشرفت‌ها و منابع استان مرکزی ارائه شد که یک میلیون تن صادرات غیر نفتی، احداث 20 شهرک صنعتی،

1. 97 میلیون تن استخراج سنگ، صدور 302 فقره پروانه، تولید 350 هزار تن گوشت گاوی، تأمین 5.4 گوشت مصرفی کشور و چهار درصد شیر تولیدی کشور از آن جمله است.

هم‌چنین به 11 هزار میلیارد ریال تولیدات کشاورزی و وجود ذخایر آهن، طلا، مس، سرب، روی و سنگ لاشه در استان نیز اشاره شد.

 

منبع: ایسنا

دیدگاه ها:
ارسال دیدگاه:
لطفا پست الکترونیک صحیح خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار دیدگاه شما، موضوع به وسیله پست الکترونیک به اطلاع شما رسانده خواهد شد.